Maailmas on lugematul arvul restorane ja veel rohkem teravate nugade ohjeldajaid, kes ennastsalgavalt, pikki päevi kuumades köökides veedavad, et üha suurenev inimkond oma nälja saaks rahuldatud. Sellesse suurde seltskonda mahub aga ka terve rida põllekandjaid, kes ei ole pelgalt lõunaks toiduportsude soojendajad vaid oma ala parimad. Inimesed, kellel pole probleemiks ka kõige nõudlikema gurmaanide viimseni pingul olevad maitsemeeled nirvaanasse toimetada. Just nendest kokkades, kes teevad oma tööd erilise kirega, suhtuvad toorainesse sügava austusega ja raputavad kokandusmaailma alustalasid, mis näisid veel mõned kümned aastad tagasi justkui purunematutena, nendest sooviksime meie kokku panna oma väikse pingerea. Meie poolt avaldatav järjestus ei võistle kindlasti objektiivse edetabeliga, mis reastab maailma parimad kokad ning kujuneb omaala spetsialistide arvamusel. Meie poolne pingerida on mõeldud nende kokkade tutvustamiseks, kes on hetkel meile kõige huvipakkuvamad, kelle tööd on meie teadmisi ja ka oskusi laiendanud ning üsna tihti on meile inspiratsiooniallikaks. Pingreas olevate kokkade uskumatud katsetused toiduga ärgitavad ka meid fantaseerima, proovima ja katsetama asjadega, mis tavalise jahukastme tegemisest vähemalt ühe valgusaasta kaugusel on.
Oleme jaganud meid huvitavad kokad kahte leeri – kodumaal tegutsevad parimad pojad-tütred ja teises on kõik ülejäänud, kes laias maailmas imehästi süüa teevad.
This page has the following sub pages.
Lisa kommentaar