Võtnud nõuks kaeda lähemalt Shanghai ühte vaatamiväärsust – Oriental Pearl Towerit, hüppasin metroo peale ja mõne aja pärast olin teisel pool Huangpu jõge, kus on nimetatud teletorn ja hulk muid kõrghooneid ennast suduse taeva poole sirutamas. Et mul ei olnud plaanis endast jälje jätmine turistidega seotud statistikasse, siis vaatlesin torni vähe eemalt ja ei hakanud võidu trügima, et kõrgelt linna peale vaadata. Lisaks ei pidanud küsitava piletiraha eest olema vaade antud tornist just kõige suurem asi. Jäädvustasin ehitise fotoka mälukaardile ja sellega võis meie tutvumise lõpenuks lugeda.
Kuna olin jälle vähe teises linnaosas, siis mõtlesin üle vaadata ka toidupoe, siin tunduvad nad kõik olevat natuke erinevad. Erinevad just värske tooraine poolest. Uurides mereanni letti, sattusin peale miskitele koorikloomadele, kes oma olemisega minus huvi äratasid. Kuid nagu ma juba ka eelnevalt olen öelnud, siis hiina keelega pole just kõige paremad lood. Nii jäi ka poes nende tegelaste nimi kindlaks tegemata, mis muidugi ei tähenda seda, et ma nendest midagi süüa ei võiks teha. Kahjuks aga ei suutnud ma neid tuvastada ka kodus, seepärast on nad endiselt „tundmatud koorikloomad“. Isiklikult arvan, et ega nende maitset see nimi ka ei muuda, kuigi kindlasti oleks hea teada, kellega tegemist. Seega, kui keegi peaks antud mereelukad ära tundma, andke aga teada.
Nende valmistamiseks kasutasin siinset väga populaarset aurutamist, mida tegelikult teatud toorainete puhul võikski rohkem kasutada, eelistades seda meie keetmislembusele. Toit jääb tervislikum ja isuäratavam võrreldes vees ligunenud kraamiga. Aga jah, koorikuga sellid aurutisse ja samuti läksid aurutamisele ka värsked sojaoad. Sojaoad said endale seltsiks näpuotsaga soola ja vürtsise musta oa pasta, väike särtsuv amps naturaalse mereanni juures on üsna hea. Lisaks tegin juurde krabikastme, mille tegemiseks kasutasin blue swimmer krabide puhatamisest järele jäänud koorikuid ning vähe tomatipastat.
Nu need on ju tavalised Hiina kukkurnugised 😀
Elutsevad ainult Kollases meres 🙂