Märkamatult on möödunud aasta ehk meie pisuke digitaalne retseptikogumik või kui peenemalt öelda siis andmekogu on saanud kahe aastaseks. Äärmiselt piinlik on nentida, kuid aasta on nii märkamatult möödunud, et magasime oma blogi tähtpäeva ka ise südamerahus maha. Aga nagu juba vanarahvas ütleb, et parem hilja kui mitte kunagi, soovime meile kuhjaga õnne ja vastavalt vanuselisele iseärasusele sööme täna kooki ja luristame punasesõstra morssi.
Kui esimesel aastal sai meie digitaalsesse retseptiraamatusse kantud 45 retsepti, siis see aasta nii viljakaks ei kujunenud. Suutsime läbi hirmsa ponnistuse kõigest 13 retsepti kokku saada, tegelikult on ports retsepte veel avaldamata, kuid need ilmselt ei lähe arvesse. Numbrid siis suurt arengut meie kasuks ei näita, küll aga saab sellest väikesest numbrist hoolimata aastaga rahul olla. Oleme panustanud omajagu aega kokanduse vallas orienteerumiseks ning käsikäes enese harimisega on meie raamatukogu üksjagu täienenud või õigem oleks öelda, et on jagunenud ja kokku moodustub täitsa kenakese kokandusraamatute lasu. Teiseks suuremaks muudatuseks oli ühe toiduvenna tööle asumine hetkel eesti lootustandvaima peakoka alluvuses ehk tema meeskonnas. Selle üle on eriliselt hea meel, sest kuidas muidu kokandussaladustesse tungida? Eks ikka ainult selliselt, et peab nendega saladustega igapäevaselt tööd tegema. Paras ports aega ja energiat on tegelikult läinud meie teise kokandusalase tegevuse arendamiseks ehk siis sõpradega koos söömisse (see ka põhjus meie vähestele retseptidele). Mida kord edasi, seda nõudlikumad sõbrad on ja see sunnib, kõvasti pingutama, kuid loodame, et see tuleb ka siinse blogi kvaliteedile ainult kasuks. Puhume nüüd kaks küünalt ära ja salajaseks sooviks ongi, et retseptide ja piltide kvaliteet paraneks.
Väike statistiline tagasivaade ütleb, et eelmise aasta kõikse populaarsemad 3 rooga olid:
Purune õunakook
Punase karriga maitsestatud krevett goma wakame padjal
Kana a´la Heston Blumenthal
Kahe aasta retrospektiiv aga ütleb, et jätkuvalt on ülekaalukaima retsept mida vaadatakse kartulisalat, kartulile järgneb köögiviljad sealihaga ehk ühepajatoit ja siis tuleb purune õunakook.
Märgid näitavad, et suurem huvi valitseb ikkagi kodumaiste ja lihtsamate roogade vastu, kuid me ei lase sellest ennast segada, jätkame lihtsate, kuid siiski meie jaoks huvitavate roogade tegemist ja retseptikogusse riputamist. Kui nüüd kõik hästi läheb ja aega ikka jagub söögi tegemiseks ja hilisemaks klõpsutamiseks loodame vähemalt kolmandaks sünnipäevaks sada esimest rooga lukku panna. Seda ei tasu võtta lubadusena, millel pea pandiks on pandud, pigem on tegemist sportliku eesmärgi seadmisega.
Et oleks soovi ja viitsimist jätkata. Ja et põnevat materjali koguneks niipalju, et tekiks vajadus andmekoosseisu kirjeldamise järgi 🙂
Tänud, hetkel veel potid&pannid roostet ei korja. Kui andmekoosseisu hakkame kirjeldama siis teame vähemalt kelle poole pöörduda:-) enne kui RIHA tegelasi hakkame tüütama.
Südamest õnne, armsad Toiduvennad!
Teate küll isegi, et teie Kodune gurmee on ülipõnev, ahvatlev, samas õrritav ja paljudele (ka minule) kättesaamatu unistus, aga suur tänu teile hea köögi aimduse ja inspiratsiooni eest! Vaimustav, et keegi kokkab nii, et ta “silmist pliidile võtta saab tuld”!
Suured tänud Tiina!
Me oleme ütlemata rahul, kui lisaks meile vähemalt ühele inimesele meie blogi meeldib ja ta siit pisutki põnevat leiab. Samas loodame, et meite road ainult helesiniseks unistuseks ei jää, tahaks ikka, et neid kodus vahel keegi järele kah teeks:-).